dinsdag 25 december 2012

Kerst 2012.

Kerst 2012.

Na een gezellige eerste kerstdag weer heel rustig hier.
Om 11 uur vanmorgen waren de Brabanders er. Zo'n 10 minuten van te voren krijg ik dan een sms'je. (koffie aan zetten).
3 minuten van te voren belt Fleur me op met de mededeling dat ik de voordeur vast open moet doen want Sofie moet nodig plassen. Eenmaal binnen blijkt dat mee te vallen en duurt het nog even voor ze de w.c. opzoekt.
Zaterdag was ik nog naar Brabant geweest want de tweeling werd alweer 8 jaar. De quilt voor Isa met de dolfijntjes en de hartjesquilt voor Fleur waren al klaar, dus nog gauw wat voor Sofie gemaakt wat ook mee moest daar naar toe.Vandaag brachten ze alle drie hem weer mee, en na een heel gezellige dag hebben de dames al in pyjama, voor ze weer terug gingen even voor oma geposeerd op de bank.Op de terugweg heeft Mirjam nog even een foto gemaakt dat alles al in diepe rust was en de quiltjes al werden gebruikt.


Morgen een rustige dag en lekker even na genieten.
Voor iedereen nog een prettige 2de kerstdag gewenst met hopelijk iets beter weer, en een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2013.
Groetjes Janny.

donderdag 13 december 2012

De Quilting Wiebees

Gisteravond onze laatste bee  voor dit jaar gehad. Al ging de strooiwagen vroeg de weg op, er waren toch 18 dames aanwezig. Zoals Jannie uit Haaksbergen. SUPER.
Truus had voor iedereen een prachtige kaart gemaakt. Truus nogmaals bedankt, de kaart laat ik nog niet zien want volgende week in Almelo deelt ze, ze ook nog uit.
Zelf ben ik bezig met de bies van de quilts voor Fleur en Isa, tussendoor worden er kerstengeltjes gehaakt. De grootste  in de stolp is gekocht de drie kleinere zelf gemaakt.

Volgens Jilly en mij was het weer een geslaagde avond , af en toe lagen er dames dubbel van het lachen.
 
Maar er is ook hard gewerkt als je al het moois in de show en tell voorbij ziet komen. Hier wil ik jullie even van mee laten genieten.
 
 
 
 
Deze quilt gaat naar Schotland, dus was het de laatste keer dat wij hem ( haar ) te zien kregen. Ook was er een mooie en praktische tas van Ans te zien.
 
 
De andere Ans had wat moois van een panel gemaakt.
 
 
Ook deze is heel mooi in het "echt".              
 
De andere foto's die ik heb gemaakt stuur ik door naar Jilly, dus die zullen op haar blog wel voorbij komen.
 
 
Het was dus weer een gezellige avond met veel quilt plezier.
 
                                                        Groetjes Janny

dinsdag 4 december 2012

Kerstsfeer

Aangezien mij kleindochters te ver weg wonen om even St .Nicolaas te gaan vieren, sla ik dat maar over en ben druk met andere dingen. Zoals het kerstquiltje van Hermie afmaken.
 
De sneeuwpop van Marijke
 
Een kerstquiltje voor het quilthuisje.
 
Het breien van kerstballen.
 
De klaproos met vlinder heeft ook een plekje gevonden.Het was eens heel wat anders dan ik normaal doe, maar erg leuk om te doen. Dus komt voor herhaling in aanmerking.
 
 
Nu weer verder met de quilts voor Fleur en Isa, Fleur is van de hartjes ,dus die krijgt een quilt met hartjes. Isa is van de dolfijntje dus voor haar worden het dolfijntjes.
De volgende keer komen daar foto's van.
Voor wie pakjesavond nog gaat vieren een fijne avond gewenst. Ik krijg morgenavond een quiltvriendin op bezoek die het al heeft gevierd ,dus wij gaan lekker quilten.
Groetjes Janny.